luni, 24 noiembrie 2008

Cautarea unui site dupa cuvinte cheie -"interfete web"

De ce ne-ar interesa acest subiet?
Sa presupunem ca ne-am facut un site. Si vrem sa il facem cunoscut. Poate vrem sa vindem ceva, sau poate vrem sa castigam niste bani din publicitatea pe site-ul nostru. Sau poate vrem sa luam o nota mare la proiect cand cauta proful "Interfete web" pe Google...Fiecare cu dorintele lui.
Dupa ce am impartit adresa web in stanga si in dreapta, dupa ce am dat mass la toata lista rugandu-i cu disperare sa ne viziteze, macar asa...sa dea un click, fiecare cu ce idei a mai avut sa mai aduca un vizitator doi pe site, ramane sa aducem pe pagina noastra web si vizitatorii real interesati. Cei care cauta o anume informatie, intra pe un motor de cautare si scriu cateva cuvinte cheie, sperand ca vor gasi ceea ce au nevoie. Aici vrem sa ajungem, si vrem sa fim descoperiti de cei carora ne-am dorit sa ne adresam de la bun inceput.
Este dovedit ca 95% dintre ultizatorii de internet folosesc motoarele de cautare pentru a gasi.
Si, cei mai multi dintre ei se vor multumi sa "rasfoiasca" primele 4-5 linkuri...hai sa zicem...primele 2 pagini de rezultate. Vrem sa fim acolo! Poate,daca le oferim informatii de calitate ne pun chiar la bookmarks!

Buuun....Ce e de facut?

Ar trebui sa folosim cuvintele cheie sau frazele relevante pentru continutul site-ului. Ar fi o treaba sa scriem de 2000 ori cuvintele "Interfete web" pe fiecare pagina din site....dar....oamenii ar pleca dezgustati si hotarati sa nu se mai intoarca pe site. Daca incerci sa vinzi rame foto la tine pe site, nu alege cuvinte cheie gen: poze femei, chat, laboratoare rezolvate, etc....

Cuvintele cheie, se numesc "cheie" deoarece sunt reprezentative pentru site-ul tau. Sa presupunem ca esti tot vanzatorul de rame. "Vanzare rame foto", "rame foto", ar fi , probabil, cele mai potrivite cuvinte pe care le poti alege. Evident, la noi, e "Interfete web"..:P

Cauta sa folosesti cuvinte care sunt cautate destul de des pe internet. Fa un research, te vei dumiri.


Cuvinte cheie putin folosite - nu ma contrazic aici cu ce am spus mai devreme, cuvintele putin folosite sunt cele cu o competitie scazuta, ofera mai putine rezultate la cautare, deci au fost folosite de mai putini oameni si iti ofera mai multe sanse sa fii si tu vizitat de "cautatori". Exista tooluri pentru asta pe internet, chiar Google are:https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal . Iti poti face o idee cam care este competitita pentru cuvintele alese de tine.

Cuvintele cheie sunt ceea ce cauta potentialul tau vizitator. In functie de cum ai folosit si ales aceste cuvinte, iti asiguri un client, un vizitator, un partener.

Succes la alegerea cuvintelor cheie, speram sa nu fie "interfete web" sau "interfete evoluate", as prefera sa nu faceti nici un site legat de asta pana la sfarsitul semestrului, dar daca faceti, contactati-ne totusi pentru un link exchange.

duminică, 23 noiembrie 2008

Cum ajung mai sus pe Google?

Ce vor toti studentii de la Poli, care au ales Interfete WEB ?
Vor sa fie primii pe pagina de rezultate, atunci cand scrii "interfete web" pe Google.


Si avand in vedere ca Google este unul dintre cele mai corecte businessuri, trebuie sa muncesti mult, sa te informezi si sa ai o strategie foarte buna atunci cand iti inscrii site-ul pe marele motor de cautare. Mai simplu, trebuie sa oferi o calitate foarte inalta. Esti in competitie cu cateva miliarde de alte site-uri, hai, poate ne rezumam la 1-2 sute atunci cand vine vorba despre scopul nostru, cei care vrem doar sa trecem de etapa Interfete Evoluate.



Ce pasi trebuie sa urmezi in drumul catre primele locuri pe Google?


Inainte de a-ti inscrie site-ul, mai arunca o privire asupra site-ului tau si asigura-te ca respecta regulile google (http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=35769) . In acelasi timp, este de preferat sa oferi informatii interesante, utile celor pe care ii doresti a-ti fi vizitatori.

Ca sa incerci sa te diferentiezi cumva de toate celelate pagini web care ofera cam aceleasi informatii/servicii ca si tine, poti incerca sa folosesti urmatoarele linkuri, ca un mic ajutor in alegerea cuvintelor cheie:

1. http://www.wordtracker.com/
2. https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal


Inainte sa inscrii site-ul asigura-te ca ai:

  • O sctuctura corecta si o ierarhie clara.
  • Linkuri functionale.
  • Text – atunci cand ai un articol care crezi ca ar fi cautat, o stire bomba, titlul unei pagini, si pentru design, aceste cuvinte sunt scrise sub forma unei imagini, tine cont de faptul ca vor fi interpretate chiar ca imagini : cuvintele din imagini cu vor fi raspunsurile cautarilor utlizatorilor. Deci – text – mai mult decat imagine.
  • Titlurile fiecarei pagini – sunt unice si descriptive.
  • Sitemap.
  • Incearca sa incluzi si un rorobts.txt pentru a putea oferi cateva instructiuni robotilor Google atunci cand intra la tine pe site. Citeste mai mult la : http://www.robotstxt.org/faq.html
  • Ofera linkuri catre alte pagini similare cu a ta.


Pe unde trebuie sa te mai inscrii:

Google Sitemaps: dupa ce te-ai inscris poti folosi:

Google Sitemap Generator Tool – acesta se poate instala ca o extensie a Dreamweaverului.

Gasesti mai multe instructiuni la : Google Sitemaps (BETA) Help

Google Analytics

Poate dura si cateva saptamani, insa te ajuta sa iti masori succesul online.

Google Analytics Registration

SEO

SEO - Search Engine Optimization , sau Search Engine Optimizer.

Ce este?
Wikipedia ne spune ca ar fi o subcategorie a marketing-ului online,care reprezintă totalitatea tehnicilor prin care un site web este adus la o formă în care este propulsat mai sus în lista de rezultate date de un motor de căutare pentru diverse cuvinte-cheie. Am putea spune ca SEO este unealta care te duce acolo unde vrem toti sa ajungem (atunci cand avem o pagina web) pe primul loc pe Google.

De cand cu proiectul de Interfete Evoluate, un mare numar de studenti de la Poli au devenit brusc interesati de cum anume trebuie sa faci ca atunci cand cauti pe Google: Interfete Evoluate, sa apara printre primele locuri pe pagina de rezultate site-ul tau.

Ce cautam pentru a optimiza un site:
  • Textul din Tag-ul Title
  • Elementele HTML|Tag-urile HTML
  • Frecventa unui cuvânt cheie, atât în pagină cât şi global
  • Sinonime ale cuvântului cheie
  • Atributele ALT pentru imagini
  • Titlul link-urilor
  • Numărul total de hyperlink-uri de la şi spre o pagină
  • Calitatea site-urilor de la care pleacă link-uri spre o pagină
  • Vârsta unui site

marți, 4 noiembrie 2008

Opening day - Prima zi de interfete web

//=======================

#include < stdio.h >
#include
< stdlib.h >

int main(int argc, char* argv[])
{
printf("======= Hello WORLD !! ========") ;
return 0;
}