miercuri, 24 decembrie 2008

Echipa iEvolution ureaza tuturor cititorilor Craciun Fericit alaturi de cei dragi si Un An Nou cat mai bun!

La Multi Ani

joi, 18 decembrie 2008

Incercari nereusite de conectare la chat



   Dupa multe incercari de initiere a unei conferinte, de fapt de conectare la una din camerele existente pe site'ul http://www.egov.pub.ro:11080/concertChat/x/manager.jsp , nu a mers nimanui din echipa noastra. Alaturi, este un printscreen la deschiderea aplicatiei. 

Camera de chat

  • VESTI BUNE: am creat camera = Chat IOM-IE
  • VESTI PROASTE: nu merge...


Am postat pe curs:

Re: Probleme concert chat
de către Theodora Ciungan- joi, 18 decembrie 2008, 21:53

Si echipa noastra are probleme.
Ii rog pe cei din echipa IOM/IE sa ne raspunda in timp util, deoarece deadlineul este maine si trebuie sa stim cum sa procedam, deoarece, acest chat presupune 2 ore libere (minim) pe care trebuie sa ni le programam in functie de alti 7 oameni.
Multumesc

Despre inscrierea la sesiunile de chat varianta 1

Plec la test la BD2, cine vrea sa se inscrie doar trece numele aici si e ok. cu cat ne strangem mai multi cu atat mai bine, deoarece trebuie sa avem 2 sesiuni de chat.
  • Va rog sa postati si o ora atunci cand va inscrieti.
  • Va mai rog sa nu imi mai trimiteti mie mesaje gen: "la cat incepem?" ,"eu nu pot ajunge la 8", "eu as vrea sa vb despre..", "mai poate intra cineva?" etc,deoarece nu am timp sa pasez mesaje de la unul la altul si sa va caut pe toti pe pe messenger.Nu voi decide eu ora de inceput si nici un alt detaliu; vom stabilim asta aici, unde vede toata lumea.Eventual, il puteti hartui pe Radu Andritoiu :P
Multumesc.

miercuri, 17 decembrie 2008

Echipa chat IOM - sesiunea 2

Trebuie sa avem doua sesiuni de chat in care sa schimbam echipele. Va astept cu propuneri despre cea de a doua echipa.

Inscriu: Theodora Ciungan, Radu Andritoiu si Ciprian Florea echipa 2, joi de la 22:30.
Popescu Alexandru (22:30)
Bulent Duagi

Echipa chat IOM - sesiunea 1

Postati numele daca nu aveti echipa:


Azi, JOI 21:30 e ok pt toata lumea?
Ca apoi sa facem inca o sesiune de la 23?

Theodora Ciungan
Radu Andritoiu
Cioriceanu Vali
Florea Ciprian
Stoica George Bogdan(?)
Bogdan Dumitrascu
Tenea Bogdan
Alexandru Bejan
Popescu alexandru

joi, 11 decembrie 2008

Linux-ul instalat pe un cartof

    Dupa cum spune si titlul, cei de la LinuxOnAnything.nl au reusit sa instaleze cu succes Linux'ul pe un cartof. Dupa multa munca, au realizat o versiune de Linux modificata special pentru a fi incarcata pe un cartof, folosind un port USB. Comenzile sunt trimise in binar, pe 2 fire.

      Grupul LOA (Linux on anything) este format din cativa hackeri care incearca sa incarce linux'ul pe orice, ultimele incercari fiind facute pe o ceapa. 

Mai multe detalii gasiti aici:

marți, 9 decembrie 2008

RSS pentru a spama lumea

sCe alta metoda mai buna de a iti asigura trafic si vizitatori, decat ai abona pe cei din urma la propriul tau newsletter. Va ofer o mica

RSS este o familie de formate de fluxuri web, specificate în XML şi folosite pentru Web syndication. RSS este folosit pentru a publica lucrari updatate frecvent (ştiri, blog-uri, audio, video) intrun format standardizat.

Abreviaţia este folosită pentru a face referinţă la următoarele standarde:

Really Simple Syndication (RSS 2.0)
Rich Site Summary (RSS 0.91, RSS 1.0)
RDF Site Summary (RSS 0.9 şi 1.0)

Web feed-urile oferă conţinut web sau sumaruri de conţinuturi web împreună cu legături către conţinutul complet al respectivei surse de informaţii şi alte metadate. RSS oferă această informaţie sub forma unui fişier XML numit feed RSS, webfeed, stream RSS sau canal RSS. În plus faţă de facilitarea sindicalizării, feed-urile web permit cititorilor fideli anumitor pagini să fie informaţi la actualizarea conţinutului de pe aceste pagini web, prin folosirea unui soft special numit aggregator.

În timp ce partea cea mai importantă a mass-mediei încă încearcă să înteleagă potenţialul RSS, ştiriştii folosesc RSS ca să ocolească sursele de ştiri tradiţionale. Utilizatorii finali şi jurnaliştii au la dispozitie acum surse constante de ştiri, fără să mai fie nevoiţi să petreacă timp căutând.

Un program cunoscut sub numele de "feed reader" poate să verifice o listă de surse de ştiri în numele utilizatorului şi să afişeze ştirile pe care le găseşte. Deseori siturile general cunoscute au feeduri, dar şi cele mai mici au adoptat această tehnologie. Anumite situri chiar le permit utilizatorilor să aleagă între feeduri formatate RSS sau formatate Atom; altele oferă numai feeduri RSS sau numai Atom.

Programele care folosesc RSS sunt disponibile pentru diferite sisteme de operare. Partea de client sunt proiectate ca programe de sine stătătoare sau extensii pentru programele existente, precum browserele. Browserele precum Microsoft Internet Explorer 7, Mozilla Firefox, Safari sau Opera au integrat suportul feedurile RSS.

Clienţii de feeduri integraţi in pagini web nu solicită software special insalat pe calculatorul utilizatorului şi permit acestora să aibă feedurile disponibile pe orice calculator ar lucra, dacă acesta este conectat la internet. Există agregatoare care combină mai multe feeduri în unul singur, exemplu fiind un feed despre fotbal care grupează mai multe surse de ştiri în una singură. Există de asemenea şi motoare de căutare de conţinut publicat prin feeduri web, precum Feedster or Blogdigger.

marți, 2 decembrie 2008

iPhone Hacked to Run Linux


    Am citit astazi un articol cu acelasi titlu cu cel al postului, si am zis ca e ok sa amintesc de el pe blog, pentru cei interesati.
    Cei de la iPhone Dev Team au anuntat pe blogul lor portarea kernel-ului Linux 2.6 pe Apple iPhone. Versiunea lansata se numeste Openiboot si este compatibila cu primele 2 versiuni de iPhone si pe prima versiune de iPod Touch. Totusi, Openiboot este departe de a fi o versiune finala, insa este un pas inainte spre dezvoltarea unui alt sistem de operare pe platforma iPhone-ului. Chiar daca prima versiune nu are suport pentru toate caracteristicile iPhone, se preconizeaza ca urmatoarele versiuni sa aiba suport pentru NAND, Wi-Fi, touchscreen, sunet, accelerometru etc.
    Rularea unui sistem de operare open-source pe iPhone va fi o schimbare binevenita pentru toti utilizatorii, mai ales dupa lansarea platformei open source de la Google, Google Android.

    Mai multe detalii, puteti citii la :

1. http://www.tomsguide.com/us/iPhone-3G-Apple-linux-jailbreak,news-3061.html
2. http://linuxoniphone.blogspot.com/2008/11/linux-on-iphone.html