marți, 2 decembrie 2008

iPhone Hacked to Run Linux


    Am citit astazi un articol cu acelasi titlu cu cel al postului, si am zis ca e ok sa amintesc de el pe blog, pentru cei interesati.
    Cei de la iPhone Dev Team au anuntat pe blogul lor portarea kernel-ului Linux 2.6 pe Apple iPhone. Versiunea lansata se numeste Openiboot si este compatibila cu primele 2 versiuni de iPhone si pe prima versiune de iPod Touch. Totusi, Openiboot este departe de a fi o versiune finala, insa este un pas inainte spre dezvoltarea unui alt sistem de operare pe platforma iPhone-ului. Chiar daca prima versiune nu are suport pentru toate caracteristicile iPhone, se preconizeaza ca urmatoarele versiuni sa aiba suport pentru NAND, Wi-Fi, touchscreen, sunet, accelerometru etc.
    Rularea unui sistem de operare open-source pe iPhone va fi o schimbare binevenita pentru toti utilizatorii, mai ales dupa lansarea platformei open source de la Google, Google Android.

    Mai multe detalii, puteti citii la :

1. http://www.tomsguide.com/us/iPhone-3G-Apple-linux-jailbreak,news-3061.html
2. http://linuxoniphone.blogspot.com/2008/11/linux-on-iphone.html

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte tare blog-ul si site-ul. De apreciat virilitatea cu care va implicati in desfasurarea acestui proiect. Mult succes in continuare.

Alex

Anonim spunea...

e chiar interesant